SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS SHAKLEE

Sustained Release Vita C plus shaklee merupakan satu produk shaklee yang laris macam pisang goreng, kerana vitamin C tersangatlah penting bagi tubuh badan kita.

Disebabkan ia sangat penting kepada tubuh badan, shaklee telah meningkatkan kandungannya dari 500mg kepada 922mg setiap tablet supaya dapat menampung kekurangan vitamin C dalam tubuh kita mengikut peredaran masa. kerana pada masa sekarang perubahan yang berlaku di sekeliling kita makin meningkat seperti pecemaran udara dan perubahan cuaca yang berlaku secara mendadak.

Ini merupakan label baru botol Sustained Release Vita C Plus....




kandungan





Pengambilan Vitamin C boleh


  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
  • Pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.

Khasiat Utama



Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


Siapa yang memerlukan Vitamin C?



  • Perokok - kerana 1 batang rokok boleh melupuskan 50-100mg vitamin C
  • Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan Vita C dalam badan.
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vita C dan mengakibatkan pengurangan Vita C dalam badan dengan cepat.
  • Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema memerlukan Vita C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  • Semua orang yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana Vita C menyokong sistem Imun dalam badan dan mengurangkan selsema yang berpanjangan. 




Dapatkan vita C anda hari ini. Klik link di bawah untuk Order. 


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=955a1584af63a546588caae4d23840b3


utk mengetahui lebih lanjut. boleh hubungi ana : 
Your Shaklee Independent Distributor;
♥ Farahana (ID 908237)

♥ Tel/SMS/WhatsApp/Telegram : 0136283485
♥ FB Fanpage & Blog : Vitamin Untuk Semua
♥ Email: farahana.hamzah@gmail.com

SHARE ON:

    Blogger Comment

11 comments:

aqilah said...

Salam,
Vitamin C-plus ni elok dimakan bila ya? & brapa biji sehari?

Siti farahana Nodzari said...

aqilah.. makan sebiji sehari lepas makan pada waktu pagi.

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

seronok dapat makan vitamin C nih

nafisahnanas said...

saya baru2 mkn vit C..xsabar tggu hasinlnya utk kulit

eyriqazz said...

isteri pun ada sebut pasal vitamin shaklee ni...

Shah Perodua said...

Hehe..perokok tu yang best..
apapun vitamin shaklee bagus untuk kesihatan. ~ Shah

Saimi Ramlan said...

Nak bagi orang rumah amalkan pengambilan vitamin c daripada shaklee selepas melahirkan anak kami nanti.

Anonymous said...

boleh ke diambil 2 biji 3 kali sehari..




henderawati ariffin said...

assalamualaikum wbt

saya mmg syorkan sesiapa sahaja diluar sana try vitamin c shaklee nie/
best tahu..

salam perkenalan jugak ..
jemputlah ke blog saya
tq

http://enrdenatureshop.blogspot.com/

Hendra Wati said...

best vitamin c shaklee nie
sapa yang sudah try pasti akan amalkan selalu

buat yang baru mahu makn vita c shaklee..jangan kasi lama

jom jemput jugak ke blog saya
tq

http://enrdenatureshop.blogspot.com/

Papaglamz - Food Stylo Founder said...

Mengamalkan vitamin C sememangnya perlu sebab keperluanya dlm nutrisi seharian kita kan?

Hot post - Telekung Reehans Pilihan Muslimah Ketika Solat