Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

I'm iReach

Ubat Darah Tinggi

Wednesday, November 20, 2013

Assalamualaikum.. hari ni ramai plak duk mesej ana tanya pasal ubat shaklee utk darah tinggi.. pembetulan ye sekalian kawan2.. shaklee ni bukan ubat tau.. sb dia adalah makanan tambahan.. shaklee tak ada dadah yang boleh buat mengantuk.. tapi shaklee membantu dalam penyembuhan secara semulajadi.. waa gitu.. hihi.. ok2.. meh nak cite pasal kaedah atau cara2 atasi masalah darah tinggi ni.. :)

sebelum nak cite pasal supplement shaklee utk darah tinggi.. meh nak cite kaedah lain dlu.. hihi.. ye la, tak nakla korang kate mmg nak menjual kan.. sebenarnya.. ana lebih suka cari jalan macam mana nak atasi masalah dengan cara2 semulajadi dulu.. korang boleh try kaedah2 kat bawah ni..

1. Minum jus air belimbing, atau blend buah epal hijau dan buat jus
2. Kalau ada daun pegaga pun boleh di buat jus dan minum airnya
3. Bila darah naik tinggi, duduk dan rehat, dan tenangkan fikiran dari segala stress. Cuba jangan fikirkan masaalah.
4. Bacalah Ayat ayat suci Al Quran semasa berehat dan betul bentul concentrate, kerana ayat Quran juga adalah ubat bagi penyakit. Kalau tak pandai baca, pasang CD Quran dan ikut bacaan. Ataupun baca lah surah surah pendek dan mohon pertolongan Allah.
5. Kalau lapar, jangan makan makanan yang bergaram ..buat sementara potong terus garam utk sehari dua. Makanan yang dibeli juga punyai kadar garam yang tinggi. Buat sementara waktu, makanlah masakan yang tiada bergaram atau kurangkan 90% garam! (Saya anjurkan cubalah makan Quaker Oats ditambahkan pisang dan kismis untuk sehari dua nie, insyaAllah akan turun darah kerana Oats ialah cholesterol buster!)
6. Lebih digalakkan untuk makan masakan berstim seperti ikan yang distim dsbgnya ataupun lebihkan sayur sayuran terutama sekali ulam ulam atau raw salad (tomato, cucumber, lettuce) dsbg. (Kalau saya dalam keadaan ini, saya akan makan buah buahan seperti pisang, limau, belimbing dan buah jambu batu untuk sehari) AVOID AT ALL COST..makanan daging lembu, kambing, ayam buat sementara. Jadi macam vegetarianlaa sekejap.
7. Elakkan sementara makanan bergoreng (deep fried) dan semua Fast Food!
8. Minum jus yang disebut di atas 1- 2 hari sehingga pulih
9. Kalau ada ubat doktor, makan ubat ikut jadual
10. InsyaAllah kalau dapat buat seperti di atas , darah akan turun.



Vitamin Shaklee yang disarankan kepada penghidap darah tinggi:-


  • Vitamin Asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vita-C –> membekalkan sokongan yang diperlukan oleh sistem imun badan untuk melawan sebarang kesan jangkitan dan mengekalkan kesihatan kardio-vaskular. harga b complex RM 53.75 , vitalea  RM88.75 dan vitamin c RM 92.50 shaklee mmg berpatutan,  utk 180 biji dan tahan sehingga 6 bulan. :)
  •  
  • Carotomax, Vita-C dan Vita-E –> gabungan nutrien antioksidan penting untuk mengurangkan risiko penyakit yang terhasil daripada aktiviti radikal bebas. harga carotomax dalam RM 74 dan vita E rm 149.. mmg berbaloi2 la kan, sebab tahan sehingga 4 bulan ke atas.
  • Omega Guard –> merendahkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan fungsi jantung. yang ni mahal sikit, 90 biji RM 136.
  • Garlic Complex –> mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan selular dan harga dia RM 47.50 je utk 120 biji.
  • Vivix RM 475.00 dan yg best.. vivix sjrg tgh promo*..
》》》PROMO* VIVIX《《《

♥BELI 6 PERCUMA 1 worth RM475

♥Free 2 botol CoQHealth worth RM124 setiap satu (belian atas talian)

♥Free membership worth RM65

♥Free shipping worth RM10

♥Cashback RM250

jimat berganda2 hampir RM1000..sapa nak bagi free 1000???
Jom kongsi dengan kawan2.. beli utk ibu ayah.. utk org tersayang..
ok, tp nak dapat harga* ahli bleh mesej/call/wassup/we chat atau ape saje lah yg boleh je no ana: 0136283485.

 
*promosi dan harga ahli hanya untuk ahli shaklee berdaftar shj

Your Shaklee Independent Distributor:
♥ Farahana (ID 908237)
♥ Tel/SMS/WhatsApp : 0136283485
♥ FB Fanpage : Vitamin Untuk Semua
♥ Email: farahana.hamzah@gmail.com

No comments:

 

Pemilik Blog

Pemilik Blog
Seorang yang committed dalam menjalankan perniagaan Shaklee dan pemimpin kepada group MBS.

National Conference Shaklee 2014

National Conference Shaklee 2014
Dapat 5 Anugerah. klik utk baca selanjutnya

Aktiviti Group

Aktiviti Group
Klik utk baca selanjutnya ttg aktiviti group kami

Jom Join Ahli

Jom Join Ahli
Klik utk mengetahui lebih lanjut

Paling Hangat

Jom Sembang

nuffnang