Review Ardo Calypso BreastPump

as salam, review ni agak ringkas dan ia berdasarkan penggunaan selama 2 bulan Ardo ni..

kebaikan
1) ok. mmg sangat senyap.. officemate x perasan pun kita tgh buat aktiviti kat meja. x payah nak g surau.
2) cepat. dalam 10 minit gitu penuh la 2 botol 4oz.

sebenarnya ni adalah mesin ardo ke dua.. selepas ditukar kerana ardo yg asal kerana mengalami kerosakan selepas 2 kali pakai..
masa tu baru seminggu bersalin, kunun2 la nak try pam susu.. skali on je.. mmg ok, pas tu bila naik kan volume ngan cycle dia.. kuar error plak.. bila study2.. error tu adalah general error..so bawak la g enjoybreastfeed utk baiki..dalam masa baiki tu.. diorang bagi pakai breastpump lain.. mmg sdeh sangat la kan.. sb bunyi kuat gler.. da la kene balik kg pantang bawak yg tu.. time ngepam je masuk dalam bilik.. sb bunyi kuat.. huhu

dalam masa sebulan, pihak enjoybreastfeed kol utk bagi balik.. tp dapat yg baru plak.. sb dia kate, yg lama tu mmg rosak, da baiki pon rosak lagi..

so pakai la yang baru.. mmg seronok.. bawak opis dalam bag V-Cool.. amik plak bag pink.. comel sangat.. tp semalam.. mcm ada kerosakan baru yg ana dapat detect pada mesin ardo ni.. naik kan je volume ke tahap paling tinggi.. tetiba mati plak.. huh.. nak kene g tukar lagi ke..
adoi la...................

mula-mula tu memang panik, tapi rupa-rupanya, adapter yang tak sesuai dan support pam ni. bila dah tukar adapter, terus ok. best sangat pakai pam ni. sekali pam, mmg banyak dapat. breat pun rasa kosong je.

Suction dia ana suka pakai last dan paling kuat. mula2 mcm sakit, tapi bila dah biasa ok je. sangat-sangat recommended untuk kamu-kamu semua try pam ni. 

Ana juga amalkan shaklee sebagai pemakanan tambahan untuk tambah susu. Kalau korang nak dapatkan suplemen ni, boleh hubungi ana. 01362383485. 





SHARE ON:

    Blogger Comment

4 comments:

Fara Ada said...

dok survey jugak ni breastpump yg sesuai sesambil survey set bersalin..
ana xda buat review pasal set bersalin yg ana pakai? ke ana xpakai pape just berpantang sendiri je?

farahana said...

fara.. ana amik phytonatal dari NR dan set berpantang shaklee.. mgg puas hati.. berbeza masa bersalin kan arissa dulu.. badan rasa ringan je, susu pun byk, ramai plak org tegur, x nampak mcm baru bersalin.. nampak sihat.. nnt ana tulis entri tu eh.. hehe

Anonymous said...

betula la tang yang tu.. saya hadapi masalah yg same.. xleh max.. mesti out.. frust btul la... saya pun dah 2x tukar

Siti farahana Nodzari said...

ha.. ni solution dia.. tukar adaptor lain.. ana da tukar adaptor.. pas tu ok dah.. :)