Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

I'm iReach

Tahniah... Puan hamil 5 minggu..

Tuesday, June 2, 2009

Alhamdulillah... saat yang dinantikan selama ni akhirnya tiba juga.. ibarat terbitnya mentari..x tau apa perasaan ketika disahkan hamil.. seronok sangat...itulah impian seorang ibu dan bapa yang mendirikan rumahtangga..
flashback...
2,3, minggu sebelum ni.. ana semacam terasa ada perubahan pada diri ini... sepertinya cepat marah, cepat sedih, dan mudah terasa..tp mungkin tu perkara biasa kot...ana menjalani kehidupan harian seperti biasa...tanpa menyedari itu adalah pembawakan bayi di dalam kandunganku..
am pula.. sering mengalami pening2 dan pitam.. hurm.. tp tu mungkin sbb dia mmg suka tdur lambat...main game...(hei,,, bila la nak berubah.. hahahah)

nak di jadikan cerita.. satu hari tu, am mimpi, mimpi dapat anak kembar katanya.. huhu.. seronok sangat katanya, yg llk iras mukanya, yg perempuan pula iras muka ana..hihi... ana hanya melayan saja kata2nya itu tanpa memikirkan bahawa itu adala petunjuk bahawa ana hamil...
ana teruskan kehidupan seperti biasa.. ramai yang tegur, perut ana membuncit,masa jumpa hilda hari tu,, beria2 dia suruh ana g check.. katanya da besar ni.. hurm.. ana hanya endah x endah je katenya tu..
disebabkan terasa diri ini semakin gemuk,, ana secara x sengaja telah menyuruh am beli tali skeeping, dan benda angkat berat tuh.. huhu.. pas ni kurus la aku.. hahahah
ana pun dgn semangatnye main lah mende2 tu.. sebelum tdo, setengah jam ana main tali skeeping dgn angkat berat.. huhu.. penat x terkata..

keesokan harinya..masa 3p..apa lagi.. tidurla.. masa kat surau.. topik perbualan kami ialah hamil dan baby.. ema ngan kak ju pulak x habis2 suruh ana check.. huhu..

balik malam tu.. selepas makan, ana rasa sesuatu di melekat di tekak ni.. terus kesinki dan muntah.. eh,, kenape dgn aku ni..hurm.. mungkin aku patut check.. ana ngomel sendiri..

sembunyi2 ana ambil pregnancy test yg ana dapat free dr kakak am. huhu.. ada 5 dia bekalkan ana..first time check.. tbe2 positive..hah????positive.. benda ni rosak kot..hurm.. masa tu x percaya sangat pada mende tu..pah tu ana semayang maghrib dlu..selepas smyg, ana rasa x sedap ati lak,, sekali lg ana amik pregnancy test tu, dan for the second time, the result was same,, huhu.. tbe2 ada satu perasaan lain .. ya Allah, aku hamil.. berkali ana membelek2 benda tu..

masa tu am tgh tempah hotel, sebenarnya minggu ni kami nak g bercuti,, tp salah tarikh, cuti sekolah, semua hotel penuh.. ana pun membatalkan saja niat dihati.. ingat nak cakap kat am masa kat sane, tp dah x jd, ana pn ambik keputusan nak bgtau skrg je..

ana bg pregnancy test td, dia tgk menda tu terpinga2.. mungkin x paham kot maksud 2 line kat benda tu.. ana pon cakap la.. positive, ana hamil... huhu.. terus dia ***** ana.. hehe

ana pon telefon la miza, bg tau keluarga kat mah, huhu.. esoknya kami ke klinik.. recheck balik.. dan ternyata.. ana telah hamil.

9 comments:

cekkeya said...

Puan Ana:

tahniah tahniah...

aku tumpang gembira...!!!

jaga diri leklok ehhhh...

cekkeya said...

Puan Ana:

tahniah tahniah...

aku tumpang gembira...!!!

jaga diri leklok ehhhh...

Anonymous said...

ana,

alf mabruk...
jg diri elok2... jg kandungan...
tahniah

-mariam-

=int@neq@shut= said...

hei kawan,....tahniah ats brita gmbira tu...
cheQ bakal jadi aunty la lepas ni...
hmmm.satu brita yg gembira...

xsabar rase nye utk tggu kelahiran baby 2..wOw...kalo kembar, best nye!

farahana said...

yan.. tme kasih atas sokongan dan apa2 lah yang diberikan.. hahaha

mariam.. tme kasih.

int.. hehe..ana tunggu berita gembira dr kamu juga.. heheeheheh tme kasih int..

emaruko said...

Ema??? Tahniah la puan siti. Semoga dpt anak cute cm emaruko_cute. Ha3

farahana said...

ema..... miss u lah.. hihi..
thanks ema..

aisya said...

tahniah puan ana.

sowi.. lambat sgt wish. dah lama tak blogging ni. hehe. pape pon, tahniah sgt2. ana buat ecah tak sabar nak kawen. kikiki..

moga sihat selalu.. jaga makan-minum sbg seorang ibu.. :)

LuVidA^^ said...

ana...
tahniah.
suke nye nk jd mummy da...
hikhik..
take care aw..jgn wt keje berat2 sgt..
:D

 

Pemilik Blog

Pemilik Blog
Seorang yang committed dalam menjalankan perniagaan Shaklee dan pemimpin kepada group MBS.

National Conference Shaklee 2014

National Conference Shaklee 2014
Dapat 5 Anugerah. klik utk baca selanjutnya

Aktiviti Group

Aktiviti Group
Klik utk baca selanjutnya ttg aktiviti group kami

Jom Join Ahli

Jom Join Ahli
Klik utk mengetahui lebih lanjut

Paling Hangat

Jom Sembang

nuffnang